FAQ

Nog vragen na het bekijken van onze website? Misschien staat het antwoord hieronder!
Geen antwoord op je vraag gevonden? Neem dan contact op met ons bestuur!

Onze opkomsten worden gehouden bij scouting Traianus in Nijmegen. Dit is onze hoofdlocatie. Soms is er opkomst in de stad. Op welke locatie je die week opkomst hebt hoor je altijd van tevoren.

Scouting Traianus
Grootstalselaan 9
6533 KH Nijmegen

Nee, wij doen niet aan ontgroeningen. Iedereen binnen onze stam is gelijkwaardig. Wel doen we aan een installatie; niets om je zorgen over te maken!

Ja! Bij onze stam mag je drie keer gratis komen kijken. Daarna laten wij de keuze aan jou of je officieel lid wilt worden van onze stam. Wij zouden dat in ieder geval erg leuk vinden!

Onze opkomsten vinden om de week plaats op woensdagavond. Om 18:30 uur eten we samen en vervolgens begint om 20:00 uur de opkomst.

Iedere opkomst wordt georganiseerd door twee of drie leden met een activiteit die hen aanspreekt. Zo staat onze stam bekend om zijn uitdagende en chaotische quizzen, de pyjamaparty filmavond, greppeltochten en oneindige potjes lasergamen. (Wist je dat we ook laserguns verhuren? Kijk gauw hier voor meer informatie!)

In de weken dat er geen opkomst is, vindt er een heuse borrel plaats in de stad. Naast scouts zijn we tenslotte ook gewoon studenten 😉

Bij onze stam is iedere student vanaf 17 jaar oud welkom! Ook als je nog geen enkele ervaring hebt met scouting. Wij maken je er graag wegwijs in!

Ja, dat kan zeker! Wij zouden jou niet durven weg te kapen bij je eigen groep. Veel van onze leden zijn in het weekend leiding en/of lid bij hun Scoutinggroep thuis-thuis.
Je inschrijving bij de NovioMaguStam betekent dus niet dat je overstapt van groep. Het betekent dat je lid bent van twee scoutinggroepen. Hoe cool is dat?

Nee! Alhoewel onze studentenstad Nijmegen natuurlijk erg leuk is om in te wonen, is het wonen in Nijmegen geen voorwaarde om lid te zijn van onze stam. Zo hebben wij op dit moment ook leden uit Arnhem, Ravenstein en Veenendaal! Voor onze o zo gezellige stam reizen onze leden dus graag een eindje.

Ja! Studentenscouting wordt een steeds populairder begrip in de studentensteden. Neem een kijkje op www.studentenscoutingnederland.nl om te zien of er een studentenstam in jouw stad zit!

Bestaat er nog geen studentenstam in jouw stad? Durf jij de uitdaging aan om die zelf op te richten? Neem dan contact op met Studentenscouting Nederland via info@studentenscouting.nl.