Over ons

De NovioMaguStam is een scoutinggroep voor en door studenten uit Nijmegen en omstreken. De meeste leden studeren aan de Radboud Universteit (RU) en Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), maar andere studenten zijn ook welkom! De stam is opgericht op 12-12-2012. Als studentenstam zijn wij zowel een Scoutinggroep als een studentenvereniging. Tijdens onze opkomsten op woensdagavond combineren wij scouting met het Nijmeegse studentenleven.

Opkomsten

Bij ons kan alles! Om de week draaien we een opkomst op woensdagavond die door een aantal leden wordt voorbereid. Heb je een gaaf idee, dan zeggen wij: “Regel het maar!” Opkomsten worden bijna altijd gehouden in het gebouw van scouting Traianus, ookal zijn we af en toe ook te vinden in het stadscentrum van Nijmegen.

Naast de reguliere opkomsten hebben we ook een aantal jaarlijks terugkerende bijzondere opkomsten. Zo zijn de eerste twee opkomsten van het seizoen open opkomsten, speciaal ingericht voor onze aankomende leden! Voor een complete dag aan activiteiten houden we een zondagopkomst die niet beperkt blijft tot de grenzen van Nijmegen…

 

Borrelen

Omdat we elkaar niet kunnen missen, zoeken we elkaar ook op in de weken dat er geen opkomst is. De tweewekelijkse borrel bij brouwerij Florijn is altijd een succes en eindigt af en toe zelfs met een dansje in de stad!

Op Kamp

Gelukkig blijft het niet alleen bij opkomsten en borrels. Tijdens het studiejaar gaan we ook op stamweekend en zomerkamp. Allemaal georganiseerd door onze eigen commissies! Door de cryptische omschrijvingen en complexe hints blijven de kamplocatie en activiteiten vaak nog lang geheim. Eenmaal aangekomen genieten we van de relaxte, spannende en uitdagende activiteiten maar is het bovenal gezellig! Voordat iedereen moe en voldaan naar huis gaat, sluiten we het kamp traditioneel af met pannenkoeken.

Studentenscouting Nederland

Natuurlijk is Nijmegen niet de enige stad met een studentenscouting! In vele studentensteden zijn er studentenstammen te vinden. Deze verenigingen vormen samen Studentenscouting Nederland (SSN).

SSN zorgt niet alleen voor eenheid in de studentenstammen en contact met Scouting Nederland maar ook voor toffe activiteiten. Zo is er het jaarlijkse gala en het studentenstammenweekend (SSW); ieder jaar door een andere stam georganiseerd. Ook houden we gezamenlijke opkomsten en zijn we graag te vinden op de Dies (verjaardag) en feesten van andere stammen.

Benieuwd waar die andere stammen dan precies zitten? Kijk snel hier op de website van https://studentenscouting.nl/